8. OSZTÁLYOS TANULÓKNAK

Felvételi Tájékoztató nyolcadik osztályos tanulók részére

  • 42 – Szakközépiskola

4+1 évfolyam: mezőgazdasági szakmacsoportos alapozó oktatás folyik a kertészet és parképítés területén, a 4 évfolyam elvégzése után a képzés érettségivel zárul, ezt követően Parképítő-, és fenntartó technikus szakképesítés szerezhető 1 év alatt, az addigi tanulmányok beszámításával.

 

  • 30 – Szakiskola

3 évfolyamos szakiskolai képzés, amelynek célja a Dísznövénykertész szakképesítés megszerzése. A tanulók szakmai versenyeken és külföldi szakmai gyakorlatokon vehetnek részt. A szakmai vizsga után 2 éves, érettségire való felkészítésre is jelentkezhetnek a tanulók.

 

  • 31 – Szakiskola

3 évfolyamos szakiskolai képzés, amelynek célja a Kertész szakképesítés megszerzése. A tanulók szakmai versenyeken és külföldi szakmai gyakorlatokon vehetnek részt. A szakmai vizsga után 2 éves, érettségire való felkészítésre is jelentkezhetnek a tanulók, illetve 1 év alatt Zöldség- és gyümölcstermesztő, illetve Gyógy- és fűszernövény-termesztő ráépülő szakképesítés szerezhető.

 

  • 32 – Szakiskola

3 évfolyamos szakiskolai képzés, amelynek célja a Virágkötő és virágkereskedő szakképesítés megszerzése. A tanulók szakmai versenyeken és külföldi szakmai gyakorlatokon vehetnek részt. A szakmai vizsga után 2 éves, érettségire való felkészítésre is jelentkezhetnek a tanulók, illetve 1 év alatt Virágdekoratőr ráépülő szakképesítés szerezhető.

 

  • 12 – Speciális szakiskola

2+2 évfolyamos képzés. A 16. életévüket be nem töltött, sajátos nevelési igényű, enyhe értelmi fogyatékos tanulók jelentkezését várjuk. Szakértői és rehabilitációs bizottság által kiállított szakértői vélemény szükséges.

9-10. osztály elvégzése után Kerti munkás vagy Parkgondozó szakképesítések választhatók.