INTERNETES BIZTONSÁG
 

Bárhol jársz az interneten, mindenhol találkozol olyan weboldalakkal, ahol az oldal használatához regisztrálnod kell, majd pedig a megadott felhasználói neveddel (vagy e-mail címeddel) és a jelszavaddal tudod használni a weboldalt.

Legyen szó Facebook -ról, Twitter -ről, Iwiw -ről, vagy csak bármilyen e-mail oldalról (Freemail, Mailbox, Gmail, Vipmail, stb.) nagyon oda kell figyelni, hogy milyen jelszót adsz meg!

Fontos szabály, hogy soha ne adj meg olyan jelszót, ami hozzád köthető!

TILOS JELSZÓNAK HASZNÁLNI: becenevedet, háziállatod nevét, születési dátumodat, szerelmed nevét, irányítószámodat, és persze az olyan jelszavakat is el kell felejteni, mint például.: 12345, abcde, stb.

Az ilyen jelszavak nagyon könnyen kitalálhatóak, feltörhetőek!

NE HASZNÁLJ ILYEN JELSZAVAKAT!!!!

Tudom, hogy könnyebb az ilyen jelszavak megjegyzése, de szeretnéd, ha valaki belépne, és mondjuk a nevedben irogatna a Facebook -ra? Vagy mit szólnál, ha kitörölné az összes ismerősödet? Esetleg törölné az összes e-mail -edet?
Ami pedig még szintén fontos! Ha nyilvános helyen (iskolai gépen, internet kávézóban, stb.) lépsz be az oldalaidra, akkor ha befejezted, akkor lépj is ki az oldalról! Nem elég ha a böngészőt zárod be, lépj ki, jelentkezz ki az oldalról!! Ha nem teszed meg, akkor megintcsak beléphet valaki a nevedben, és hozzáférhet az adataidhoz!!!!!
 
Az interneten sok veszély leselkedik rád, de minimális odafigyeléssel jelentősen lecsökkentheted a kockázatot, hogy feltörjék valamelyik fiókodat!